Blog

Op pad met Martin Binken

01 november 2021

Op pad met Martin Binken

Op pad met Martin Binken, Mede-eigenaar VAB Afbouwgroep.

Rijdend door Amsterdam naast Martin Binken op een druilerige vrijdag in oktober, wordt hij om de haverklap gebeld. Op de vraag of hij altijd zoveel wordt lastig gevallen zegt hij zuchtend: ‘dit is nog niks, rustig dagje’. We zijn een dagje op pad voor het maken van wat foto’s bij lopende projecten van VAB Afbouwgroep/ Banier. Martin kent de stad op zijn duimpje, dus zijn er een achttal stops, eigenlijk tien, we rekenen ‘Broodje Koeman’ en het bakje duurzame kibbeling van visboer Henry niet mee… Martin schijnt overigens binnen VAB Afbouwgroep bekend te staan om zijn kennis van adresjes voor de knorrende maag en daar maakten we dan ook dit keer dankbaar gebruik van.

Uiteraard zuig ik onderweg zoveel mogelijk informatie op over de projecten en de werkwijze van VAB Afbouwgroep. Echter is ook ruimte voor luchtige gesprekken én tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Op de vraag welke projecten Martin zijn bijgebleven roept hij gelijk: ‘De Zalmhaven toren en de Cooltower in Rotterdam, het is gewoonweg prachtig om als bedrijf mee te werken aan de skyline van Rotterdam. Wanneer je een foto van Rotterdam ziet, dan kom je al snel bij de Erasmusbrug en de daarbij horende skyline, waar de nieuwe Zalmhaventorens en de Cooltower échte blikvangers zijn.’ De Cooltower is een 154 meter hoge woontoren met 283 appartementen en luxe penthouses en de Zalmhaventoren(s) omvatten 485 hoogwaardige appartementen. Hier verzorgt VAB Afbouwgroep diverse afbouw werkzaamheden.

Op de vraag of er in Amsterdam nog projecten zijn die het noemen waard zijn, zegt Martin: ‘dat zie je zo wel, volgens mij heeft een bekende zanger een luxe woning in één van onze recent afgeronde projecten en staan een voetballer en een TV-Coryfee ook te trappelen om hun nieuwe appartement in te richten, al zullen ze er zelf niet direct gaan wonen’. We passeren het ene na het andere statige project. Van de renovatie van De Nederlandsche Bank, tot een prachtig wooncomplex aan het Museumkwartier en van luxe appartementen in Amsterdam-Noord tot werkzaamheden aan de Hogeschool van Amsterdam. Stuk voor stuk indrukwekkende panden op evenzo indrukwekkende locaties. Na ruim drieënhalf uur door Amsterdam te zijn gereden grapt Martin: ‘we kunnen ook nog even langs de projecten ‘Westflank’ en de Gebrandystraat in Utrecht, deze staan ook hoog op mijn 2021 lijstje als we het hebben over mooie projecten’. Zoals jullie merken is het te veel om op te noemen en is er door de regen geen tijd meer voor een nieuwe stop. De volgende keer gaan we weer op pad, dan met Edwin Kras, projectleider bij VAB Afbouwgroep. Eens kijken waar we dan weer terechtkomen.

De gemaakte foto’s zijn o.a. voor de nieuwe website, zodat men een goede indruk krijgt in de projecten van VAB Afbouwgroep en Banier. Echter zijn een aantal foto’s al te zien op de huidige website via: https://www.vabafbouwgroep.nl/projecten/

Team Communicatie
VAB Afbouwgroep