Betrouwbaar bouwen zonder verrassingen

Stuc- & Spuitwerk

VAB Afbouwgroep begon ooit -begin jaren negentig- als stucadoorsbedrijf. Nog altijd is stucwerk een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Naast de standaard stucwerken verzorgen wij ook exclusieve sierpleisters.

Duurzaamheid

VAB Afbouwgroep is niet alleen uniek in haar allround dienstverlening, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Al ons spuitwerk wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met de duurzame Altek Spack. Dit levert een enorme besparing op qua (rest)afval.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is energiebesparend en geluidswerend. VAB Afbouwgroep werkt nauw samen met haar partners en fabrikanten om het duurzaam isoleren van buitengevels voortdurend te verbeteren. Vaak wordt gekozen voor sierpleisters en/of steen strips. Van woningbouw tot ziekenhuizen, kantoren of bedrijfspanden: VAB Afbouwgroep levert de meest energiezuinige en passende oplossing.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Akoestiek

Vacoustic is onderdeel van VAB Afbouwgroep en gespecialiseerd in akoestiek. Ongeacht de ruimte: als stiltespecialist helpt Vacoustic om het gewenste akoestische niveau te realiseren. Rechtstreeks, of in samenwerking met bouwbedrijven, aannemers en architecten verzorgen wij projecten in de woning- en utiliteitsbouw. Hierbij kun je ook denken aan studio’s, filmzalen, restaurants, dancings, ontvangsthallen, scholen, sporthallen en zwembaden.

Baswaphon

Baswaphon is vaak een ideale oplossing voor het bereiken van een prettige akoestiek. Het heeft namelijk een egaal oppervlak (zonder voegen) en is duurzaam. Daarbij biedt het de mogelijkheid om met slechts een minimale opbouwhoogte een geluidsreductie te realiseren van maar liefst 70%. VAB Afbouwgroep is één van de weinige gespecialiseerde licentiehouders met de juiste gecertificeerde medewerkers om Baswaphon aan te brengen.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Tegelwerk

De tegeldivisie van VAB Afbouwgroep is uiterst ervaren en zorgt voor een vakkundige afronding van ieder project. Rechtstreeks of voor onze partners en opdrachtgevers betegelen wij grote vloeroppervlaktes, badkamers, toiletten en keukens.

ID-Tiles

Begin dit jaar heeft VAB Afbouwgroep haar eigen 750m2 grote tegelshowroom geopend: ID-Tiles in Alkmaar. Hier treft u alle hoogwaardige tegels van de internationale topmerken. Onze ervaren adviseurs maken uw wensen visueel in een virtuele impressie! Vele opdrachtgevers, architecten en tegelzetters hebben de weg naar de Koelmalaan 330 in Alkmaar al gevonden. Zien we u ook binnenkort?

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Giet- en Coatingvloeren

Een gietvloer- of coatingvloer is onderhoudsvriendelijk, modern en te verkrijgen in vele verschillende kleuren. Bovendien kiest u met een gietvloer voor duurzaamheid. Een gegoten vloer gaat immers heel lang mee. Een gietvloer of coatingvloer is vrijwel overal toe te passen en gemakkelijk te onderhouden of te reinigen.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Gipsblokken en panelen

Gipsblokken -ook wel GIBO genoemd- zijn gemaakt van massief stucgips. Ze worden gebruikt voor het bouwen van niet-dragende scheidingswanden en voorzetwanden binnen woning-, kantoor en utiliteitsbouw. Daarnaast zijn panelen een veelgebruikte oplossing voor het realiseren van binnenwanden van laagbouw en hoogbouw.

Duurzaamheid

Gipspanelen en blokken zijn duurzame bouwmaterialen. Onze leverancier MultiGips gebruikt voor de productie geen toeslagstoffen. Het water dat aan het gips wordt onttrokken, komt als pure waterdamp terug in de atmosfeer. Zo draagt VAB Afbouwgroep ook binnen deze tak van afbouw een steentje bij aan het milieu.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Schilderwerk

Hoogwaardig schilderwerk verbetert de uitstraling van uw pand én zorgt ervoor dat houtwerk niet gaat rotten. VAB Afbouwgroep heeft een vaste groep van meer dan dertig schilderspecialisten, die dagelijks binnen- en buitenschilderwerk verzorgen. Wij doen dit binnen nieuwbouw-, renovatie-, en onderhoudsprojecten. Aansluitend is VAB Afbouwgroep ook de aangewezen partij om voor u het periodiek onderhoud te verzorgen.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Scanbehang

VAB Afbouwgroep past tegenwoordig veel scanbehang als wandafwerking toe. Scanbehang wordt vaak glasvezelbehang genoemd en werkt scheur overbruggend. Kleine scheurtjes die -vaak bij nieuwbouw- in de muur ontstaan blijven dankzij scanbehang onzichtbaar. Daarnaast is deze behangsoort brandvertragend, makkelijk schoon te maken en muur beschermend. Alle typen scanbehang worden naadloos en in diverse kleuren door VAB Afbouwgroep aangebracht.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Brandbeveiliging

VAB Afbouwgroep past haar ruime expertise in brandveiligheid toe in veel van haar projecten. Wij werken met verschillende hoogwaardige producten en systemen die (per ruimte) de vereiste brandwerendheid van het Bouwbesluit waarborgen. Wij beoordelen de constructie van uw pand en leggen u vervolgens de meest effectieve en budgetvriendelijke oplossingen voor. Rekening houdend met de eisen die het bestek, het bouwbesluit en/of de brandweer stellen.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848

Wanden en plafonds

Of het nu gaat om renovatie- of nieuwbouwprojecten, overal waar ruimtes moeten worden gecreëerd bieden systeem- of metal-stud wanden een hoogwaardige en multifunctionele toepassing. VAB Afbouwgroep plaatst jaarlijks vele duizenden vierkante meters wanden en plafonds.

Hoge eisen

Wanden en plafonds zorgen voor brandveiligheid, isolatie, akoestiek en geven een ruimte de gewenste uitstraling. Er worden niet zonder reden hoge eisen gesteld. Ook op het gebied van duurzaamheid. U heeft de keuze uit een ruime selectie plafond- en wandsystemen. Ons deskundige team adviseert u graag in het maken van de beste keuze.

Metal-Stud: vaak de best fit

Metal-stud wand- en plafondsystemen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn aantrekkelijk geprijsd. Een metal-stud wand bestaat uit een stalen frame welke wordt afgewerkt met gipsplaten. Als afwerklaag kan stucwerk, behang- of schilderwerk worden toegepast. Het heeft meerdere voordelen zoals de snelheid van bouwen, het lage gewicht en de uiteindelijke vlakheid van de scheidingswand.

Meer informatie?

Bel ons 0299 748848