Nieuws

Innovatief logistieke oplossing voor afbouwprojecten in de stad

12 mei 2022
Bron: in samenwerking met: Gyproc en CMI Nederland

Bouwen binnen de stad wordt steeds uitdagender. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de aangescherpte milieuregelgeving? Is er op de bouwplaats wel ruimte voor voorraad? En hoe houd je het aantal transportbewegingen beperkt tot het minimum? Dit vraagt om creatieve oplossingen waar ook úw project gebruik van kan maken. Wij gaan graag met u in gesprek.

Vernieuwd logistiek proces

Samen met alle betrokkenen hebben we een vernieuwd logistiek proces ontwikkeld. De afbouwmaterialen worden buiten de stadskern opgeslagen en op afroep op het juiste moment geleverd. Zo hoeven er geen vrachtwagens de stad meer in, met alle voordelen tot gevolg.

In de praktijk

Dit vraagt nogal wat van onze partners. Zo levert Gyproc Nederland haar producten rechtstreeks aan bij de logistiek partner, die deze op zijn beurt de pallets Gyproc gipsplaten op een speciale container laadt. De container wordt vervolgens op een schip geladen en deze manoeuvreert de lading dwars door Amsterdam, tussen rondvaartboten, woonboten en bruggetjes door. Eenmaal aangekomen bij de bouwplaats wordt de container middels een kraan gelost.

Beter voor de wereld

Dit transport is een stuk beter voor het milieu. Dat niet alleen; gips is een oneindig en volledig recyclebaar product met een constante kwaliteit. Daarmee zijn deze gipswanden, -plafonds en -vloeren zeer geschikt voor circulair en duurzaam bouwen.

Ook binnenstedelijk afbouwen?

Amsterdam zal de komende jaren blijven verduurzamen. Daarom kan ook úw project gebruik maken van onze innovatief logistieke oplossing voor afbouwprojecten. Wij gaan graag met u in gesprek.

Vrijblijvend contact

Contactformulier