Project

Asielzoekerscentrum Kamp van Zeist

  • Projecttype

    Asielzoekerscentrum

  • Opdrachtgever

    Heijmans Utiliteit B.V.

  • Locatie

    Zeist

VAB draagt maatschappelijk steentje bij

Asielzoekerscentrum Kamp van Zeist in recordtijd afgerond!

Met de oplevering van asielzoekerscentrum Kamp van Zeist heeft VAB Afbouw bewezen uitstekend met complexe uitdagingen om te kunnen gaan. Alle afbouw werkzaamheden binnen het asielzoekerscentrum werden binnen tien weken gerealiseerd. Joey Koning -uitvoerder bij VAB Afbouw- kijkt dan ook tevreden terug op dit geslaagde project.

De belangen waren groot. Direct na oplevering kwamen namelijk al ruim 400 bewoners aan op het AZC terrein in Zeist. De aankomende vijf jaar zal dit aantal zeker niet minder worden. Joey Koning is trots op het proces en het eindresultaat. ,,De bewoners worden opgevangen in een compleet nieuw gebouw waar zij tijdens hun verblijf zelfstandig kunnen leven. VAB stond voor de complexe uitdaging om alle werkzaamheden binnen tien weken af te ronden. Dat waren er nogal een paar. Wij verzorgden onder andere al het tegel-, stuc- en schilderwerk. Daarnaast hebben we óók alle metal stud wanden met isolatie geplaatst, de muren voorzien van behang en alle plafonds gerealiseerd. Dit was alleen mogelijk met een onwijs strakke planning. Onze vakmensen, waren op de juiste momenten aan de juiste disciplines aan het werken. We hebben met z’n allen onze schouders eronder gezet en het project binnen de afgesproken deadline opgeleverd. Daarvoor hebben we ook veel complimenten gekregen.’’

‘Iedereen weet dat er grote behoefte is aan meer opvangcapaciteit’

Joey beseft dat dit project extra bijzonder is, vanwege het menselijke aspect. ,,Het was mooi om te zien dat het asielzoekerscentrum direct in gebruik werd genomen, zodat de wachtende asielzoekers eindelijk onderdak hadden. VAB werkt graag mee aan projecten die bijdragen aan een maatschappelijk doel. Iedereen weet dat er grote behoefte is aan meer opvangcapaciteit, maar óók de kwaliteit van de opvang is belangrijk. We hopen in de toekomst meer soortgelijke projecten te mogen uitvoeren en deze problematiek op te lossen. Verder zijn we enorm trots op hoe onze vakmensen alle disciplines binnen deze korte periode hebben kunnen uitvoeren en willen we Heijmans Utiliteit graag bedanken voor de fijne samenwerking!”