Cementgebonden gietvloer

Gratis offerte

Een cementgebonden gietvloer is een vloer die de uitstraling heeft van beton. De vloer staat dan ook wel bekent als een betonlook vloer. Deze naadloze vloer is enorm populair en wordt dan ook steeds vaker toegepast in woningen of kantoren. VAB Afbouwgroep is dé ideale partner op het gebied van gietvloeren. Neem vrijblijvend contact contact met ons op of lees verder voor meer informatie.

cementgebonden gietvloer
Toegepast in een keuken

Wat zijn de kenmerken van een cementgebonden gietvloer?

De cementgebonden gietvloer is een vloer dat is opgebouwd uit minimaal twee lagen, waarvan cement het hoofdproduct is van de samenstelling van de vloer.

Wat zijn de voordelen?

Een cementgebonden gietvloer heeft veel voordelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • De vloer is slijtvast
  • Heeft een industriële uitstraling
  • Eenvoudig om schoon te onderhouden
  • Kan geplaatst worden in combinatie met een vloerverwarming

Wat zijn de nadelen?

Eén nadeel is dat de vloer niet geschikt is voor vochtige ruimtes. De vloer heeft namelijk een open  structuur. Als je de vloer bijvoorbeeld in de badkamer zou plaatsen, trekt het vocht in de vloer.

cementgebonden gietvloer geplaatst in een kantoor
Toegepast in een kantoor

Hoe wordt de vloer gelegd?

Deze gietvloer wordt altijd in één keer gelegd. Als de vloer gereed is, wordt deze uitgevlakt en is het tijd om de vloer te laten drogen. Na een paar dagen wordt de vloer gepolijst. Dit zorgt ervoor dat de vloer een betonlook uitstraling krijgt. Dit hele proces duurt ongeveer 5 dagen. In de tussentijd kan er niet op vloer worden gelopen.

De prijs van een cementgebonden gietvloer

De prijs van een cementgebonden gietvloer is per project verschillend. Dit ligt onder andere aan het aantal vierkante meters. Ook de dikte is bepalend voor de uiteindelijke kosten. Om een prijs op maat te kunnen maken, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Hierdoor krijgen we een goed inzicht van uw situatie en wensen, zodat er een prijs op maat gemaakt kan worden.

cementgebonden gietvloer toegepast in een badkamer.
Toegepast in een badkamer

Offerte ontvangen?

Wilt u meer weten over o.a. de kosten voor het plaatsen van een cementgebonden gietvloer in uw woning? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@vabafbouwgroep.nl of door te bellen met 0299-748848.