Nieuws

De Veiligheidsladder bij VAB Afbouwgroep

12 november 2021

De Veiligheidsladder bij VAB Afbouwgroep

Omdat het grootste deel van ongelukken in de bouw voortkomt uit onveilig gedrag hebben de grootste aannemers van Nederland de Safety Culture Ladder, oftewel De Veiligheidsladder geïntroduceerd.

Intern zijn wij hier inmiddels al een jaar actief mee bezig om iedereen die betrokken is bij VAB Afbouwgroep zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van deze Veiligheidsladder. Het is namelijk een instrument om voornamelijk veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag te meten. Anders dan bij VCA let men hier dus vooral op gedrag en cultuur binnen het bedrijf.

Middels (interne) nieuwsbrieven, een ideeënbus, posters, folders en memo’s proberen we iedereen zo goed mogelijk te informeren over De Veiligheidsladder, de verschillende thema’s en bereiden we onszelf goed voor op een eventuele audit.

Meer weten over de veiligheidsladder? Download dan deze folder.

Heb je een goed idee om de veiligheid of het veiligheidsbewustzijn te verbeteren binnen onze organisatie? Of heb je gewoonweg een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Evert Smit via: esmit@vabafbouwgroep.nl