Blog

Hoe moet ik een gietvloer schoonmaken?

11 februari 2021

Gietvloeren zijn tegenwoordig heel populair. Een reden hiervoor is, omdat deze makkelijk te onderhouden is.

Een gietvloer schoonmaken is zeer eenvoudig en kost weinig inspanning. Een gegoten vloer heeft namelijk geen naden waar sof en vuil in kan kruipen. In deze blog leest u wanneer u een gietvloer schoon moet maken en hoe u dit moet doen.

Wanneer moet ik een gietvloer schoonmaken?

Net zoals andere vloeren, moet een gegoten vloer ook zo nu en dan gereinigd worden. Het hangt van verschillende factoren af wanneer u een gegoten vloer moet reinigen. Wij raden u aan om minimaal eenmaal per week een gietvloer schoon te maken. Dit kunt u doen met een stofzuiger of een stofwisser. Het voordeel van deze vloer is dat deze naadloos is. Hierdoor kunt u losliggend vuil en stof makkelijk en snel verwijderen.

Water, oliën en andere vloeistoffen kunnen niet in een gietvloer trekken.  Dit zorgt ervoor dat het blijft liggen. Dit kan stof en ander vuil aantrekken en dit kan er voor zorgen dat de vloer er vuil uit gaan zien. Wanneer dit het geval is, kunt u het beste een vlakmop of een dweil gebruiken met zeepvrij schoonmaakmiddel, zodat uw gegoten vloer er opnieuw gloednieuw uitziet. Dit kunt u het beste doen wanneer het vuil zichtbaar is of wanneer u iets heeft laten vallen.

Verwijderen van vlekken

Vloeistoffen en vlekken zijn meestal makkelijk weg te halen. Het is echter wel belangrijk dat u er zo snel mogelijk bij bent met vloeistoffen als koffie, wijn, thee en olie. Dit kunt u eenvoudig verwijderen met een natte doek of en keukendoekje.  Deze vloeistoffen kunnen na zo’n 7 uur in de gietvloer gaan trekken. Na deze tijd is het lastig om het nog te verwijderen. Indien dit het geval is, heeft u een aangepast product nodig om de vlekken te verwijderen.

Grondig schoonmaken van gietvloer

Indien wekelijks onderhoud niet meer genoeg is om de vloer proper te houden, dan moet de gegoten vloer een grondige beurt krijgen. Dit kunt u het beste doen me een vloerreiniger en/of een microvezel dweil. Het is belangrijk dat u vooraf eerst de stofzuiger gebruikt en het losliggend vuil weghaalt. Vervolgens kunt u de gietvloer goed reinigen. Als de ruimte te groot is, kunt u ook een schrobzuigmachine gebruiken. Dit is vele malen sneller en beschadigt de vloer niet.