Blog

Gietvloer met vloerverwarming

04 maart 2021

Gietvloeren en vloerverwarmingen worden steeds populairder.

Een gietvloer is een gegoten vloer van kunststofhars. Deze heeft een moderne en tijdloze uitstraling. Het zou natuurlijk geweldig zijn als een gegoten gecombineerd kan worden met vloerverwarming. In deze blog leggen wij uit of dit mogelijk is.

Kan ik een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Een gegoten vloer is perfect om te combineren met vloerverwarming. Een gegoten vloer bestaat uit verschillende lagen. Hierdoor wordt de warmte optimaal verdeeld. Verwarming is bovendien te combineren met alle kleuren gietvloeren. Het past dus perfect in ieder interieur. Niet elke gietvloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

Welke gietvloeren zijn geschikt met vloerverwarming

Sommige vloeren zijn niet geschikt om te combineren met vloerverwarming. Wij zetten daarom alle soorten gegoten vloeren voor u op een rijtje die wel te leggen zijn met vloerverwarming:

Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gegoten vloer combineren met vloerverwarming kent verschillende voordelen. Zo geeft het een warm en comfortabel gevoel. De structuur van de vloer is namelijk heel aangenaam om op blote voeten te lopen. Doordat deze vloer warm is, is dit nog prettiger.

Daarnaast is het ook energiebesparend. Deze vloeren worden namelijk goed geïsoleerd. Hierdoor houden ze de warmte goed vast. Doordat deze warmte vastgehouden wordt, hoeft u niet steeds de kachel opnieuw aan te zetten. Zo wordt er dus veel minder energie verbruikt.

Tot slot hoeft u met vloerverwarming geen radiatoren meer te plaatsen. Deze verstoren vaak het interieur en hebben een lelijke uitstraling. Wanneer deze niet meer ongewenste plekken staan, zal uw interieur er veel mooier en strakker uitzien. Dit is natuurlijk heel prettig.

Contact opnemen

Bent u van plan om een gegoten vloer te leggen? VAB Afbouwgroep is een vakkundig en gespecialiseerd bedrijf op het gebied van het leggen van vloeren. Hieronder kunt u het contactformulier invullen.