Blog

Soorten gietvloeren

06 juli 2021

Er zijn vele soorten gietvloeren. Deze worden steeds populairder in Nederland.

Een gietvloer is een vloer van kunststofhars. Iedere vloer heeft zijn eigenschappen. Wij zetten alle soorten gietvloeren even voor u op een rijtje.

Acrylaat vloer

Een acrylaat vloer heeft een dikte van 3 tot 5 millimeter. Deze vloer kan op allerlei manieren worden afgewerkt. Hierdoor kunt u zelf de uitstraling en kwaliteit bepalen. Een andere benaming voor deze vloer is PMMA vloer. Deze soort gietvloer wordt op allerlei plekken toegepast. Denk hierbij aan winkels, garages, keukens en magazijnen.

Betonvloer

Betonvloeren zijn beschikbaar in vele kleuren en designs. De vloer bestaat voor ongeveer 90% uit beton en de overige 10% uit polyurethaan. Dit zorgt voor een stoere uitstraling, maar het geeft ook een comfortabele en warme sfeer.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft de uitstraling van beton. Deze betonlook vloer is enorm populair en wordt steeds vaker toegepast in woningen en kantoren. Deze gietvloer is opgebouwd uit minimaal twee lagen. Hiervan is cement het hoofdproduct.

soorten gietvloeren

Coatingvloer

Een coatingvloer is een gietvloer met een maximale dikte van 1 millimeter. Deze vloer is dus veel dunner in tegenstelling tot andere gietvloeren. Dit zorgt er bovendien ook voor dat de prijs veel lager ligt. Ook is het hierdoor mogelijk de ondergrond zichtbaar te laten blijven.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een vloer gemaakt van kunststof polymeer. Deze worden vooral toegepast in winkels en bedrijfsruimtes. Tegenwoordig worden ze ook steeds vaker toegepast in woningen. Dit soort gietvloer heeft namelijk vele eigenschappen die voordelen biedt in iedere ruimte.

epoxy gietvloer

PU gietvloer

Een PU gietvloer, ook wel polyurethaan, is gemaakt van kunststof. Deze is volledig naadloos en zorgt voor een unieke uitstraling. Deze vloer is momenteel zeer populair. Bovendien is deze zeer makkelijk te reinigen en te onderhouden. Daarom is deze zeer geschikt voor in de woonkamer en keuken.

Woonbeton

Woonbeton is een vloerafwerking die in iedere ruimte toepasbaar is. Deze vloer is gemaakt van cement en polyurethaan. Deze combinatie zorgt voor een moderne en industriële uitstraling. Het wordt daarom vaak toegepast in woningen, maar ook in kantoren.